Van Dijk (PvdA): 'Hardere grens vermenging werknemerschap-ondernemerschap'

Van Dijk (PvdA): 'Hardere grens vermenging werknemerschap-ondernemerschap'

24 februari 2021 - In deze aflevering van de podcastserie van Vereniging Zelfstandigen Nederland 'VZN in gesprek met' ontvangt voorzitter Cristel van den Ven Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) in het Ondernemershuis.

Hoe kijkt Van Dijk naar zelfstandig ondernemerschap en hoe staat hij ten opzichte van de afschaffing van de partnertoets?


 

Interessante podcast van VZN over ondernemers en schijnzelfstandigheid. Het is het kabinet niet gelukt om de schijnzelfstandigheid aan te pakken is de conclusie, hoeft ook niet er is BVIK." 

Jelle J. de Boer | manager BVIK

 

Gijs van Dijk (PvdA) diende eerder een motie in om een verlaging van de TVL-drempel te onderzoeken, wat werd week aangenomen door de Tweede Kamer. ,,Wat ons betreft kan dit niet snel genoeg worden ingevoerd, want veel zelfstandig ondernemers zitten in een penibele situatie,” zo reageerde Cristel van de Ven kort daarna op de aangenomen motie.


In deze podcast zat ze met Van Dijk aan de podcasttafel in het Ondernemershuis in Den Haag en spraken ze - natuurlijk - over zelfstandig ondernemerschap en hoe hij daarnaar kijkt en onder meer hoe Van Dijk ten opzichte van de afschaffing van de partnertoets staat. ,,De vermenging die we nu zien tussen werknemerschap en ondernemerschap, daar moeten we een hardere grens tussen trekken", zegt Van Dijk onder meer in de podcast.


Bron: De Ondernemer i.s.m. Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN)